Get Adobe Flash player

Na het zesde leerjaar in onze Freinetschool bestaat de mogelijkheid voor de kinderen om door te stromen naar de Middenschool op onze Campus Boomgaard. Cognosco (het methodeonderwijs 1e graad van Campus Boomgaard) sluit hier prima op aan voor de eerste twee jaren van het secundair onderwijs. Tijdens hun laatste jaar op onze school worden zij stilaan voorbereid en werken wij samen met de Middenschool aan deze voorbereiding. De kinderen volgen hier de proeftuin techniek, doen mee aan dactylolessen, nemen deel aan de wetenschapsdag,…

De Middenschool (ofwel 1e graad) biedt naast Cognosco ook een gewone eerste graad met een A- en B-stroom. De A-stroom bereidt voor op ASO en TSO afdelingen, de B-stroom eerder op BSO afdelingen. Uniek in deze eerste graad is dat de leerlingen via talentenmodules kunnen proeven van verschillende vervolgopleidingen. Ze kunnen zo ontdekken wat ze graag doen, waar ze sterk in zijn en zo bewuster kiezen in de hogere graden die voorbereiden op hoger onderwijs, universiteit of op de arbeidsmarkt.

Na de eerste graad stromen de leerlingen door naar Campus SO Zenit (grafische afdelingen en de technische afdelingen), of ze blijven op Campus Boomgaard op het Atheneum of op het Technisch Atheneum met hotelschool. De muurtjes tussen deze drie scholen zijn laag. Afdelingen werken op een logische manier samen, schoolreglementen zijn hetzelfde en leerlingen merken niet op welke van de scholen ze zitten. Op Campus Boomgaard kiezen ze voor een van de vijf departementen: wetenschappen (ASO), talen (ASO), economische wetenschappen (ASO, TSO of BSO), sociale wetenschappen (ASO, TSO of BSO) of voor de unieke studierichting in Turnhout hotel (TSO, BSO).

Maak vrijblijvend een afspraak

– met Stef Jacobs, directeur 1e graad Campus Boomgaard, 014/ 47 05 10

– met Wesley Wouters, directeur Campus Boomgaard

departement Talen en departement Wetenschappen, 014/47 05 10

– met Peter De Ceuster, directeur Campus Boomgaard

departement Hotel, departement Sociale of Economische Wetenschappen, 014/47 05 10

– met Saskia Michielsen, directeur Campus SO Zenit, 014/47 14 40

http://www.secundaironderwijsturnhout.be/

 

Print Friendly