Middag

Wij kiezen er bewust voor om in de klassen te eten. Zo eten de kinderen in kleinere groepen dan in een refter en kan het eten rustiger en aangenamer verlopen. Het eten gebeurt onder begeleiding van de eigen klasleerkracht. Zeker voor onze jongste kinderen is deze huiselijke sfeer een grote troef! De kinderen brengen zelf een lunchpakket mee.

20170126_113934

Kinderbar

Al jaren houden wij op school kinderbar. Dit is een aanbod dat we doen, het is geen verplichting.

Wat houdt het in?

Net voor de voormiddagspeeltijd kunnen de kinderen die voor de kinderbar intekenen, fris kraantjeswater uit een beker drinken en een biokoek eten.

In de namiddag is er ook het kraantjeswateraanbod en komt er een grote schaal met een assortiment vers geschild fruit en lekkere groenten in de klas waar de kinderen uit kunnen kiezen.

Wij doen dit voor het milieu : we hebben geen drankkartonnetjes en geen individuele verpakkingen van koeken meer wat een heleboel afval bespaart.

Wij doen dit voor de samenhorigheid : de kinderen hebben allemaal de keuze uit hetzelfde aanbod zodat er geen jaloezie ontstaat.

Wij doen dit voor de gezondheid : de kinderen eten per dag een lekkere portie fruit of groenten.

Je bent vrij om te kiezen of je van dit aanbod gebruik maakt. Als je zelf versnaperingen met je kind meegeeft vragen we het volgende :

• Drankjes in een hervulbare drinkfles, niet in brik of blik.
  • Koeken in een doosje, niet individueel verpakt, zonder chocolade, voor de voormiddag.
  • In de namiddag is het fruit of groenten, vooraf geschild als dit nodig moest zijn.

Sport

Omdat we sport en lichaamsbeweging heel belangrijk vinden, kiezen we ervoor om een turnleraar in dienst te nemen, die wekelijks met de kinderen gaat sporten. De kleuters krijgen steeds 2 uur sport van de turnleraar. De turnleerkracht sport 1 uur met de kinderen van de lagere school en de klasleerkrachten verzorgen in samenspraak met de turnleerkracht ook 1 uur, al naargelang het zwemmen. Verder vinden er ook geregeld sportdagen plaats en gaan we turnen bij turnkring NOVA. Tijdens verschillende momenten doorheen het schooljaar is er ook een gratis sportaanbod voorzien in onze naschoolse opvang.

013c16c72347b6b6447efb813a11a3166c335001b2

De kinderen gaan zwemmen met de school. De regeling hiervoor wordt schooljaar per schooljaar bekeken, naargelang het zwembad dat ter beschikking is.

19424089_10156215275153906_6819833701800411104_n

Levensbeschouwing

Vanaf de lagere school krijgt elk kind 2 uur levensbeschouwing per week. Je kan kiezen uit : rooms-katholieke godsdienst, protestants-evangelische godsdienst, islamitische godsdienst, anglicaanse godsdienst, israëlitische godsdienst, orthodoxe godsdienst en niet-confessionele zedenleer. Vrijstelling kan aangevraagd worden mits het indienen van een gemotiveerde aanvraag.

Verjaardag

De verjaardag van een kind is een heel belangrijke dag. Dit mag niet ongemerkt voorbij gaan. In de klas wordt het kind gevierd. Sommige klassen maken een kroon, in andere klassen wordt de stoel versierd, … er wordt zeker en vast gezongen. We spreken af dat de jarigen geen individuele cadeautjes meebrengen voor de klasgenootjes, iets lekkers om te trakteren kan natuurlijk wel, maar geen snoep! We geven ook de voorkeur aan gezonde traktaties!

19510436_10209527320126149_8798300148389261289_n

CLB

Wij werken samen met CLB Kempen, Waterheidestraat 19, 2300 Turnhout. Meer info op www.clbgokempen.be

Scholengroep